Ga naar hoofdinhoud

Ooms bouwt voor Intermaris 60 nieuwe huurappartementen op de Nieuwe Steen te Hoorn

Het is officieel! Na het ondertekenen van de overeenkomst mogen wij bekend maken dat wij in opdracht van Intermaris 60 schitterende huurappartementen gaan bouwen in de wijk de Nieuwe Steen te Hoorn. De ondertekening van dit prachtige project werd uiteraard gevierd met taart.

Het terrein is eigendom van Intermaris. Cees Tip, directeur van Intermaris, is zeer content met de aanwinst van deze centraal gelegen locatie. Deze 60 appartementen zijn onderverdeeld in 48 tweekamer-appartementen en 12 driekamer-appartementen. Deels worden de appartementen gerealiseerd voor cliënten van Esdégé Reigersdaal, de overige appartementen zijn bestemd voor de reguliere huurders van Intermaris.

BBHD architecten is verantwoordelijk voor het prachtige ontwerp. In samenwerking met de gemeente Hoorn zijn ze tot een U-vormig gebouw gekomen met een groen binnenplein. Dit binnenhof geeft toegang tot de twee hoofdentrees van het gebouw en aan twee zijden van het hof kan geparkeerd worden. De appartementen aan de Nieuwe steen zijn ontworpen als doorzonwoningen, waardoor er geen achterzijden bestaan en de sociale veiligheid wordt bevorderd.
De appartementen hebben afwisselend balkons met gemetselde of geperforeerde metalen balustrades. Door toepassing van twee metselverbanden ‘wild-verband’ en ‘staand metselwerk’ ontstaat een mooie geveltextuur.

De appartementen maken gebruik van aardwarmte en krijgen allemaal hun eigen warmtepomp. De warmtepomp verzorgt de verwarming, koeling en het tapwater van het appartement. Deze installatie in combinatie met balans ventilatie staat garant voor een duurzame en toekomstbestendige installatie.

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!