Ga naar hoofdinhoud

Sinds 1999 ben ik werkzaam bij Ooms Bouw & Ontwikkeling. Als werkvoorbereider ben ik verantwoordelijk voor controle van de werktekeningen van constructeurs,  architecten en onderaannemers.  Samen met de projectleider en uitvoerder vorm ik een projectteam dat verantwoordelijk is voor de projecten die ons zijn toegewezen.  Ik bereid de projecten zowel technisch als organisatorisch voor en draag zorg voor de inkoop van bouwstoffen. Tevens selecteer onderaannemers en leveranciers in samenspraak met de projectleider.

In de 18 jaar dat ik hier werk is het altijd een uitdaging gebleven om elk project weer tot een mooi einde te brengen, welke obstakels zich ook voordoen.  In de loop der jaren heb ik veel verschillende appartementencomplexen, zorginstellingen en woningen mogen bouwen, bijzonder afwisselend! Door de veranderende eisen in de bouw is het iedere keer weer een uitdaging om innovatieve oplossingen te bedenken voor alle zaken die voorbij komen tijdens het bouwproces. Dat is wat het werk zo afwisselend houdt.  De bouw van een crematorium in Amsterdam Noord springt er voor mij uit, dit was heel bijzonder qua architectuur en constructie. Tijdens de bouw hiervan moesten de begrafenissen gewoon door blijven gaan, iets heel anders!

Gelukkig trekt de bouw na de crisis van de afgelopen jaren weer aan. Dat is goed merkbaar in de groeiende personele bezetting. Levertijden en productiecapaciteit zijn zaken waar we het laatste jaar rekening mee moeten houden.   In een steeds veranderende markt heb ik altijd mijn mannetje gestaan en ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen!

Werkvoorbereider John Houter - Ooms Bouw & Ontwikkeling

Een kijkje achter de schermen, collega aan het woord. Met deze keer John Houter, werkvoorbereider bij Ooms Bouw & Ontwikkeling.

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!