Ga naar hoofdinhoud

15 woningen Hoogkarspel / Reigersborg

Reigersborg ligt aan de westkant van Hoogkarspel tussen de Drechterlandseweg en de spoorlijn. Dwars door Reigersborg loopt de Streekweg. ZeemanVastgoed en de gemeente Drechterland werken hand in hand aan de nieuwe wijk Reigersborg. Zo ontstaat het beste resultaat. Zowel planologisch als qua tijd en woningaanbod. Destijds is het bekende ontwerpbureau BDP Khandekar gevraagd om het gebied op hoofdlijnen vorm te geven.

In het plan is er ruimte gehouden langs het oude lint, zodat het historische en eigen gezicht van Hoogkarspel behouden blijft. Daarnaast heeft hij het gebied opgedeeld in Reigersborg Zuid en Reigersborg Noord. Deze twee wijkdelen worden door de oude Streekweg gescheiden. Reigersborg Zuid heeft een blauw karakter met veel waterpartijen en een lange ‘waterweg’ die dwars door dit wijkdeel loopt. In Reigersborg Noord speelt groen de hoofdrol, met een parkachtige ‘groene long’ en veldjes waar kinderen kunnen ravotten.

ZeemanVastgoed en de gemeente hebben in het verleden besloten om gemiddeld zo’n 22 woningen per hectare te bouwen om Reigersborg een landelijk, weids en gezellig karakter te kunnen geven. Sinds 2000 wordt er in Reigersborg fasegewijs gebouwd.

Opdrachtgever: ZeemanVastgoed

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!