Ga naar hoofdinhoud

30 + 33 woningen Hoogkarspel / Reigersborg

ZeemanVastgoed en de gemeente Drechterland werkten hand in hand aan de nieuwe wijk Reigersborg. Zo ontstond het beste resultaat, zowel planologisch
als qua tijd en woningaanbod.

In het plan is er ruimte gehouden langs het oude lint, zodat het historische en eigen gezicht van Hoogkarspel behouden blijft, daarnaast is het gebied opgedeeld inReigersborg Zuid en Reigersborg Noord. Deze twee wijkdelen worden door de oude Streekweg gescheiden. Reigersborg Zuid heeft een blauw karakter met veel waterpartijen en een lange ‘waterweg’ die dwars door dit wijkdeel loopt. In Reigersborg Noord speelt groen de hoofdrol, met een parkachtige ‘groene long’ en veldjes waar kinderen kunnen ravotten. Sinds 2000 werd er in Reigersborg fasegewijs gebouwd.

De zorgvuldig gekozen kleuren en materialen maken van alle woningtypen duidelijk één stijlvolle familie. Elke woning heeft echter zijn eigen kwaliteiten en opties. Zelfs binnen de rijwoningen is variatie aangebracht.

De Groene Noord
Reigersborg Noord is groen en ruim opgezet, met leuke speelplekken, bomenrijen en grasvelden. Het parkachtige karakter is in het hele wijkdeel terug te vinden. Veel woningen kijken uit op groen of liggen aan een groen hof.
In Reigersborg Noord staat een brede school met de toepasselijke naam Het Reigersnest. Hierin zijn twee basisscholen, buitenschoolse opvang en een peuterspeelzaal gevestigd. In Reigersborg Noord is thuis dus meer dan een huis.

De Blauwe Zuid
Kernwoorden voor Reigersborg Zuid zijn: ruimte, water en landelijk karakter. Het wijkdeel wordt door een breed water in tweeën gedeeld, met daarlangs statige bomen. Dat water in het blauwe Reigersborg Zuid een grote rol speelt, ziet u direct aan de vele waterpartijen die door de wijk lopen. De meeste woningen zijn gericht op het water en een groot aantal heeft zelfs de achtertuin direct aan het water.

Door de hele wijk lopen fiets- en wandelpaden die ervoor zorgen dat de kinderen veilig naar school of sport kunnen gaan. Via de uitvalswegen kan autoverkeer snel en efficiënt de wijk inkomen of verlaten.

Kortom, wonen in Reigersborg is thuiskomen op z’n best!

Opdrachtgever: Zeeman Vastgoed

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!