Ga naar hoofdinhoud

54 appartementen ‘De Vijfhoek’ Purmerend

Opdrachtgever: KOG BV

Architect:  Rietvink Architecten

Verkoop: Van Overbeek Makelaars

 

Project ‘De Vijfhoek’ zal gerealiseerd worden op een vijfhoekig terrein op de locatie Beemsterburgwal. Het plangebied is gelegen in het noordelijke deel van de oude vestingstad Purmerend en is herkenbaar aan de puntvormige structuur op de scheiding tussen land en water. Het plangebied grenst aan het Noord-Hollands kanaal en de BeemsterringvaartDe appartementen worden gerealiseerd over meerdere bouwlagen, met een maximum van vijf lagen. Met de ontwikkeling wordt niet alleen het aantal woningen in de gemeente Purmerend vergroot, ook wordt het verbroken gevelaanzicht aan de Beemsterburgwal in ere hersteld. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met het historische aanzicht van de Beemsterburgwal.

De appartementen/wooncomplexen zijn geïnspireerd op het verleden van het gebied, zo is het toekomstige wooncomplex in de Kanaalstraat gebaseerd op de vroegere veevoederfabriek ‘De Landbouw’. Voor de Beemsterburgwal is aansluiting gezocht bij de bouwstijl van de panden aan het Venediën.

Hoewel onderscheidend sluit project ‘De Vijfhoek’ zich met gevelritme en gebruik van meerdere kleuren baksteen aan bij de nieuwbouw. Een poort naar het middenterrein is opgenomen in een beeldbepalend hoog element. In het tussengebied, tegen de achtergevel van het nieuwe complex aan de Beemstersteeg is ruimte voor parkeerplaatsen en groenvoorzieningen. In het overblijvende deel van het huidige parkeerterrein komen 40 openbare parkeerplekken terug.

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!