skip to Main Content

Hortus, Utrecht

Ooms - Hortus, Utrecht
Ooms - Hortus, Utrecht
Ooms - Hortus, Utrecht
Ooms - Hortus, Utrecht
Ooms - Hortus, Utrecht
Ooms - Hortus, Utrecht
Ooms - Hortus, Utrecht
Ooms - Hortus, Utrecht
Ooms - Hortus, Utrecht
Ooms - Hortus, Utrecht
Ooms - Hortus, UtrechtOoms - Hortus, UtrechtOoms - Hortus, UtrechtOoms - Hortus, UtrechtOoms - Hortus, Utrecht

Wijk: Veemarkt
Woningen: 60 woningen
Buurt: Utrecht Noordoost
Architect: FARO Architecten en Strootman Landschapsarchitecten

Ooms Bouw & Ontwikkeling heeft de besloten prijsvraag voor de ontwikkeling van blok C op het Veemarktterrein te Utrecht gewonnen. In samenwerking met FARO Architecten, Strootman Landschapsarchitecten en Beumer Makelaars is een plan gemaakt voor een gesloten bouwblok van 60 woningen/appartementen.  Dat is Hortus, het groene geheim in de unieke, moderne, duurzame woonwijk Veemarkt.

Meervoudig opdrachtgeverschap
Hortus is een speciaal ontwikkeld concept voor blok C. Hierbij krijgt Hortus zijn definitieve verschijningsvorm door een wisselwerking tussen ontwikkelaar, architect en mede-opdrachtgever/koper. Binnen het plan zijn meerdere typen mede-opdrachtgeverschap mogelijk. Naast kopers die hun woning het in mede-opdrachtgeverschap met ons samenstellen, bieden wij ook de ruimte aan kopers die een kavel kopen en met een eigen architect en aannemer een eigen woning ontwerpen en bouwen. Wij hanteren de volgende doelgroepen:

HortusHuis
Ik stel mijn eigen woning samen met de bouwdoos die de project-architect heeft vormgegeven. Ik kan kiezen uit 40.000 combinaties. 

HortusHuis Plus
Ik wil nog meer vrijheid dan gegeven in de bouwdoos. Samen met de projectarchitect maak ik voor bepaalde onderdelen een maatwerk oplossing die gebouwd kan worden. Een HortusHuis Plus geeft u veel vrijheid, maar zal ook duurder uitpakken dan een regulier HortusHuis.

HortusHuis Zelfbouw
Ik ontwikkel, ontwerp en realiseer een woning samen met mijn eigen architect en aannemer. Ik koop alleen de kavel met funderingspalen, berging en parkeerplaats in de garage.

Door de invloed van kopers op hun eigen woning ontstaat er een stedelijk bouwblok met een divers beeld van individuele gevels. Hierbij hanteren wij vijf variabelen die op iedere zijde van het bouwblok moeten variëren, namelijk de bouwhoogte, woningbreedte, gevelindeling, kapvorm en materialisatie.

Binnentuin
De grote maat van blok C leent zich uitstekend voor een sfeervolle binnenwereld. Strootman Landschapsarchitecten heeft reeds meerdere ontwerpen gemaakt die recht doen aan de uitstraling en de logistiek van zo’n grote binnentuin. Samen met de mede-opdrachtgevers zullen wij het ontwerp van de binnentuin uitwerken. Onder de tuin komt een ruime overbouwde parkeervoorziening, waardoor alle auto’s volledig uit het zicht zijn onttrokken.

Duurzaamheid
Bij Hortus wordt ingezet op alle onderdelen ingezet op duurzaamheid. Een plan met een GPR van 8 en woningen met een EPC van 0 en lager!