Ga naar hoofdinhoud

Hortus, Utrecht

Wijk: Veemarkt
Woningen: 60 woningen
Buurt: Utrecht Noordoost
Architect: FARO Architecten en Strootman Landschapsarchitecten

 

Mede-opdrachtgeverschap. Kopers kregen zoveel mogelijk vrijheid en zo min mogelijk risico.

 

Wonen in het gewilde Utrecht Noordoost, zoals de koper dat wilt.
Dat is Hortus, het groene geheim in de duurzame woonwijk Veemarkt. Stadsvilla Hortus maakt deel uit van een nieuwbouwproject onderverdeeld in totaal 51 woningen en 9 appartementen rondom een binnentuin. Perfect afgewerkt en uitgevoerd in mooie, duurzame materialen. Met een zonnige loggia waar je zomers heerlijk buiten kunt eten. En toegang tot de besloten kleurrijke landschapstuin met grote, bloeiende bomen.

Door de invloed van kopers op hun eigen woning ontstond er een stedelijk bouwblok met een divers beeld van individuele gevels. Hierbij hanteerden wij vijf variabelen die op iedere zijde van het bouwblok moesten variëren, namelijk de bouwhoogte, woningbreedte, gevelindeling, kapvorm en materialisatie. De woningen van Hortus vormen samen een gesloten bouwblok. De parkeergarage en de binnentuin zijn afgesloten en kunnen door alle bewoners van Hortus en Stadsvilla Hortus gebruikt worden.

Bij Hortus is ingezet op alle onderdelen van duurzaamheid. Een plan met een GPR van 8 en woningen met een EPC van 0 en lager!

 

 

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!