Ga naar hoofdinhoud

Lantvaert

Wijk:  Westerdel, te Langedijk
Woningen: 37 woningen
Architect: M3 Architecten

In de wijk Westerdel in Langedijk ontwikkelde Ooms Wonen 37 duurzame woningen in stijlvolle architectuur, praktische indelingen en aan doorvaarbaar water. Lantvaert bestaat uit 37 woningen waarvan zeven vrijstaande, tien twee-onder-een-kappers en twintig rijwoningen, een project met voor elk wat wils.

Alle woningen zijn aangesloten op stadsverwarming van de HVC. Geen gas en geen cv-ketel in huis. Milieuvriendelijk wonen dus, met een EPC net boven de 0.2.

De doelstelling was om binnen één krachtige, moderne stijl tóch die individualiteit uit vroeger tijden te bereiken. Hiervoor zijn een aantal architectonische middelen ingezet. Dwarskappen, verschillen in kozijnopeningen, afwisselende details in metselwerk, gevelverspringingen en terugzakkende goten. Ook het kleurenpalet voor de gevels en dakpannen zijn gebaseerd op de plaatselijke geschiedenis. De rijwoningen staan langs de doorgaande weg, de tweekappers en de vrijstaande woningen op de waterrijke eilanden, net als in de oorspronkelijke opzet van Langedijk.

 

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!