Ga naar hoofdinhoud

Mooiland

Wijk:  Bangert & Oosterpolder
Woningen: 23 woningen
Architect: M3 Architecten

Wonen tussen stad en land

22 prachtige tweekappers en 1 vrijstaande woning. Warme, robuuste uitstraling. Gasloos. Eigen parkeerplaatsen en berging. Vier woningen aan doorvaarbaar water, drie met uitzicht op de groene speelweide. In Bangert & Oosterpolder, heerlijk gelegen tussen stad en dorp, dat is MooiLand!

Energiezuinigheid is troef!

Er is geen gas en cv-ketel in de woningen, maar er wordt gebruik gemaakt van een bodemwarmtepomp – dus geen unit buiten – voor duurzame verwarming. Met dit systeem kan het huis in de zomer ook worden gekoeld. Er is vloerverwarming op de begane grond en de twee verdiepingen en alle verblijfsruimten zijn apart aan te sturen qua temperatuur. De mate van energiezuinigheid wordt uitgedrukt in de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Die is in dit project 0,2, wat de helft lager is dan het Bouwbesluit voorschrijft. Op de daken komen zonnepanelen die de EPC nog onder de 0,2 brengen. Desgewenst wordt het aantal panelen uitgebreid tot het aantal dat nodig is om het verbruik van de vaste installaties in huis over het hele jaar gezien te kunnen compenseren. Dan is sprake van een ’Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoning’.

Veelzijdige architectuur

De woningen zijn op traditionele wijze gebouwd. Het fraaie kleurenpalet van de bakstenen werd op verschillende manieren toegepast, hierdoor variëren de woonblokken onderling en vormen ze samen één familie.
Details in het ontwerp zijn aangebracht in het metselwerk, dit geeft de woningen een leven lang extra cachet zonder extra onderhoud. Net als de brede, contrasterende dakgoten, gemaakt van hoogwaardig kunststof.
Lichte woonkamers, tuindeuren en hoge zolderverdiepingen maken het plaatje compleet. Dit is woonkwaliteit van voor tot achter, van buiten en van binnen.

 

 

 

 

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!