Ga naar hoofdinhoud

Zeeburgerbaai fase 2, IJburg

Ooms - Zeeburgerbaai fase 2, IJburg
Ooms - Zeeburgerbaai fase 2, IJburg
Ooms - Zeeburgerbaai fase 2, IJburg
Ooms - Zeeburgerbaai fase 2, IJburg
Ooms - Zeeburgerbaai fase 2, IJburgOoms - Zeeburgerbaai fase 2, IJburg

Wijk: Zeeburgerbaai, IJburg
Woningen: 14 platformwoningen
Buurt: Amsterdam
Architect: Attika Architekten

Wonen op een platform op het water

Na de oplevering van Zeeburgerbaai fase 1 zijn er nog eens veertien schitterende woningen opgeleverd op een tweede platform verbonden met een brug op het eerste eiland van IJburg, Steigereiland. Hier heeft Ooms in samenwerking met de kopers, Attika Architecten en Berkhout Tros gewerkt aan dit unieke en duurzame project. Vrijheid, water, rust en ruimte typeren Zeeburgerbaai.

Overal in het project staat waterbeleving centraal. Opvallend zijn de grote ramen. Op sommige punten is het glas zelfs tot aan de hoekstijlen doorgetrokken. Hierdoor voelt men overal in huis de relatie met het water Het platform is bereikbaar via een eigen brug die mede door de architect is ontworpen. In de lamellen, gemaakt van cortenstaal, is de steigernaam leesbaar. Bovenop zijn plantenbakken geïntegreerd. Deze robuuste entrees leiden naar een semi-openbaar platform met aan weerszijden zeven royale, stijlvolle woningen.

De woningen zijn duurzaam. De woningen zijn aangesloten op de stadsverwarming van IJburg. Mede dankzij uitstekende isolatie, zonnepanelen en vloerverwarminscoren de woningen in Zeeburgerbaai met gemak energielabel A. Door de keuzes van de toekomstige bewoners is elke woning anders geworden qua gevel en plattegrond, terwijl de woningen in samenhang met de semi-openbare ruimte van het platform overduidelijk wel één geheel vormen.

Ga voor meer informatie naar de projectsite, www.zeeburgerbaai.nl

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!