Ga naar hoofdinhoud

Zeeburgerbaai fase 1, IJburg

Ooms - Zeeburgerbaai fase 2, IJburg
Ooms - Zeeburgerbaai fase 2, IJburg
Ooms - Zeeburgerbaai fase 1, IJburg
Ooms - Zeeburgerbaai fase 1, IJburg
Ooms - Zeeburgerbaai fase 2, IJburgOoms - Zeeburgerbaai fase 1, IJburg

Wijk: Zeeburgerbaai, IJburg
Woningen: 14 platformwoningen
Buurt: Amsterdam
Architect: Attika Architekten

Wonen op een platform op het water

Zeeburgerbaai is een uniek nieuwbouwproject op het eerste eiland van IJburg, Steigereiland. Hier, vlak over de brug, heeft Ooms Ontwikkeling 14 woningen gerealiseerd op het water. Twaalf tweekappers en twee vrijstaande woningen op een eigen platform op palen: de William Barlowsteiger.

Vrijheid, water, rust en ruimte typeren Zeeburgerbaai. Het platform bestaat uit een semi-openbare ruimte met aan beide zijden zeven royale, stijlvolle woningen.
Het bijzondere aan Zeeburgerbaai is dat alle woningen op een gemeenschappelijk betonnen platform staan, zonder dat er waterbergingscapaciteit verloren is gegaan. Overal in het project staat waterbeleving centraal. De overgang van land naar platform is gerealiseerd middels een brug. De naam van het platform (William Barlowsteiger) is subtiel in de leuning verwerkt.

De woningen zijn duurzaam. Er is gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen die onderhoudsarm zijn, zoals gevelbeplating en kozijnen van aluminium. Door de keuzes van de toekomstige bewoners is elke woning anders geworden qua gevel en plattegrond, terwijl de woningen in samenhang met de semi-openbare ruimte van het platform overduidelijk wel één geheel vormen.

Ga voor meer informatie naar de projectsite, www.zeeburgerbaai.nl

 

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!