Ga naar hoofdinhoud
JarigJubileum

111 jaar
Ooms Bouw & Ontwikkeling

Op 30 maart 1913 werd Ooms Bouw & Ontwikkeling opgericht door Jan Ooms Pzn als metselbedrijf in Avenhorn. Het bedrijf maakte naam en faam met het opknappen van woningen, de bouw van boerderijen en het renoveren van paden en bruggetjes. De laatste activiteit groeide verder uit tot een specialisatie in de wegenbouw en floreerde jarenlang als gevolg van talloze productinnovaties. In 2012 zijn onze infra-dochterondernemingen verkocht. Hiermee ging ons familiebedrijf weer terug naar de roots uit 1913, namelijk een ontwikkelende bouwer met alle ingrediënten voor een succesvol bouwproject onder één dak. Veel ervaring, actuele kennis en een breed scala aan toe te passen bouwtechnieken, maar bovenal: passie en betrokkenheid.

Wij zijn enorm trots dat we dit unieke jubileum samen met onze collega’s, opdrachtgevers, leveranciers, onderaannemers en bouwpartners hebben bereikt en bedanken hen voor het vertrouwen en de goede samenwerking!

Piet-Jan Ooms

1913
2024

Het ontwikkelen van duurzame en hoogwaardige projecten

Onder het motto ‘Wensen, Willen, Weten, Waarmaken!’ ontwikkelen we bij Ooms Bouw & Ontwikkeling duurzame, kwalitatief hoogstaande projecten. Zowel zelfstandig als in samenwerkingsverbanden met woningbouwcorporaties, ontwikkelaars en bedrijven. Daarbij gaat het om gebiedsontwikkelingen, woning- en utiliteitsbouwprojecten. Daarnaast creëren wij oplossingen voor vragen uit de markt. Duurzame woningen, speciale woonvormen en zeer kostenefficiënte rijwoningen en tweekappers, zijn enkele voorbeelden.

Wij blijven onszelf én de wereld in de gebouwde omgeving vernieuwen met jonge, frisse ideeën en innovatieve processen. Die komen tot uiting in onze woning- en utiliteitsprojecten, met onder andere mede-opdrachtgeverschap en energiezuinige woningen die zeer luchtdicht worden gebouwd in combinatie met slimme regeltechnieken. Ook het bouwen van woningen met prefab betoncasco’s spreekt tot de verbeelding. Hiermee is het mogelijk om de bouwtijd te versnellen en meer geconditioneerd te laten plaatsvinden.

Trots op ons gedreven team

Bij Ooms Bouw & Ontwikkeling werken we met een vast team van bevlogen vakmensen. Betrokken, gedreven en enthousiast zijn enkele waarden die hen kenmerken. We kunnen zaken snel regelen omdat de lijnen aangenaam kort zijn. Niet alleen intern, maar ook de lijnen met onze bouwpartners, leveranciers, onderaannemers en andere samenwerkingspartners. Bovendien beschikken we over een uitstekend netwerk van gemeenten, architecten en collega-projectontwikkelaars. Door de voelbare betrokkenheid van ons team staan de opdrachtgevers van onze projecten centraal, waardoor hun dromen werkelijkheid worden.

Team Ooms Bouw & Ontwikkeling maart 2024

Wij komen graag met u in contact!

Wilt u meer weten over onze duurzame, kwalitatief hoogstaande projecten voor klant en eindgebruiker die aansluiten op de vraag van de markt? Wilt u meer informatie over onze energietechnische, industriële en natuurinclusief manier van bouwen? Of bent u op zoek naar een afwisselende en uitdagende baan bij een familiebedrijf met een unieke historie? Wij gaan graag het gesprek met u aan!

110 Jaar Ooms Bouw & Ontwikkeling
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!