Ga naar hoofdinhoud

Buurtraadpleging ‘De Tuinen’, Gasfabriek terrein Krommenie

In oktober 2019 heeft de gemeente Zaanstad een prijsvraag uitgeschreven voor het voormalig Gasfabriekterrein te Krommenie voor woningbouw. Projectontwikkelaars konden een bod doen op de grond en een planvisie indienen om de grond te verwerven. In januari heeft de selectiecommissie van de gemeente Zaanstad de vele inschrijvingen beoordeeld en Ooms Bouw & Ontwikkeling was een van de drie ontwikkelaars die door mocht naar de 2e ronde. Door Covid 19 kon de gemeente in mei geen buurtraadpleging uitschrijven en was besloten dit na het zomerreces uit te schrijven.

Op woensdag 2 september 2020 mochten circa 200 buurtbewoners hun stem uitbrengen op een van de 3 plannen.

Bij een opkomst van 50 stemgerechtigde is  het stempercentage bindend en wint de ontwikkelaar met de meeste stemmen.

Op de middag en avond waren veel stemgerechtigde op afgekomen, de teller staat op dit moment op 118 stemgerechtigden, een grote opkomst vindt de buurtvereniging en gemeente.

Ooms Bouw & Ontwikkeling heeft met volle overgave meegedaan, en heeft plan het plan Tuinen goed gepromoot aan de buurtbewoners welke wonen nabij het oude gasfabriek terrein.

Foto, van links naar rechts: Alex Letteboer (Architecht bij Hartzema), Ronald Tool (Ontwikkelingsmanager Ooms Bouw & Ontwikkeling) en Thijs Duin (Makelaar bij Saen Makelaars) 

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!