skip to Main Content

GASLOOS EN DUURZAAM! OOMS BOUW & ONTWIKKELING: “VERANDERING BEGINT BIJ ONSZELF”

Duurzaamheid in de bouw gaat hand in hand met innovatie. Beiden zijn bij Ooms Bouw & Ontwikkeling niet weg te denken. Gevraagd én ongevraagd krijgen onze klanten innovatieve oplossingen aangeboden die kwaliteit verhogen en kosten verlagen.

Het is onze ambitie om duurzaamheid binnen de gehele organisatie te implementeren: op bedrijfs-, project- en productniveau.

“’Verandering begint bij onszelf!’ Goed voorbeeld doet immers volgen. We staan volledig achter duurzaam en gasloos bouwen en nemen dat in elk project mee. Als je een visie uitdraagt moet je uiteraard beginnen bij jezelf, daarom is ons kantoor al sinds 2016 volledig gasloos. 0p naar nog meer duurzaamheid in de toekomst!“ (Piet-Jan Ooms, directeur Ooms Bouw & Ontwikkeling).

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een woning die zo lang mogelijk kan voldoen aan onze woonbehoefte. Het is vooral ook een bouwwijze die goed is voor mens én milieu. Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, maar ook met de ruimte.

Het is niet alleen van maatschappelijk belang (schaarste grondstoffen, klimaatverandering), maar ook belangrijk voor de gezondheid van de mens, nu, maar vooral ook voor onze kinderen in de toekomst.

Neem contact met ons op

Duurzame verandering komt inmiddels aardig op gang. Veranderingen die Ooms Bouw & Ontwikkeling al enige jaren omarmt. Ons prachtige project Zeeburgerbaai (2 platformen op het water) bijvoorbeeld is grotendeels circulair, met een grote hoeveelheid PV-zonnepanelen uitgerust en de schil heeft hogere isolatiewaarden waardoor je minder energie hoeft op te wekken. Tevens wordt gebruik gemaakt van dubbel ruimtegebruik door boven het water te bouwen. Daarnaast zijn de woningen volledig gasloos.

Door goed te luisteren naar de kopers voldoen onze woningen bij oplevering altijd aan hun wensen. Hierdoor voorkomen we dat na oplevering onnodig verbouwd dient te worden. Dit draagt bij aan de duurzaamheid.

Onze projecten in Alkmaar (Thuis in Vroonermeer) en Utrecht (De Proeftuinen) zijn ook volkomen gasloos. Beide projecten zijn aangesloten op een stadsverwarmingsnet. Bij het project Vroonermeer wordt een stapje verder gegaan qua duurzaamheid, hier wordt namelijk de stadsverwarming vanuit de HVC vuilverbranding geleverd.

Verandering Begint Bij Onszelf - Ooms Bouw & Ontwikkeling

KAM

Bij al onze werkzaamheden is de zorg voor Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM) van groot belang. Technische en organisatorische kwaliteit leiden immers tot tevreden opdrachtgevers. Goede arbeidsomstandigheden resulteren in blije medewerkers. En van minimale belasting van milieu en omgeving wordt iederéén gelukkig.

Voor Ooms Bouw & Ontwikkeling is KAM dan ook synoniem voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo werken wij met verantwoord hout en VCA gecertificeerd personeel. Wij waarborgen duurzaamheid middels ons KAM-systeem, dat centraal wordt gecoördineerd door ons KAM-bureau. De medewerkers hebben kennis van zaken en de vaardigheid om de neuzen van alle medewerkers de juiste kant op te krijgen.

Social Return

Behalve dat wij een goede werkgever zijn, draagt Ooms Bouw & Ontwikkeling ook graag een sociaal steentje bij aan de maatschappij. Zo bieden wij niet alleen studenten, maar ook langdurig werklozen en arbeidsgehandicapten de mogelijkheid om werkervaring op te doen, zodat hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen. Onze gecertificeerde leermeesters brengen hen alle kneepjes van het vak bij!