Ga naar hoofdinhoud

Energiezuinigheid is troef in plan MooiLand, met 23 grotere woningen in Bangert en Oosterpolder

Ooms - MooiLand - Bangert & Oosterpolder

Ooms Bouw & Ontwikkeling is tevreden over de belangstelling voor haar plan MooiLand, met 23 woningen nabij de Strip in het zuidelijk deel van de wijk Bangert en Oosterpolder.

MooiLand biedt 22 twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning, zeer geschikt voor gezinnen, met eigen parkeerplaatsen en berging.

Bodemwarmtepomp

Ontwikkelingsmanager Michèl Rood Rood denkt dat het enthousiasme dat hij ziet bij de belangstellenden veel te maken heeft met de energiezuinige aspect van dit project. Er is geen gas en cv-ketel in de woningen, maar er wordt gebruik gemaakt van een bodemwarmtepomp – dus geen unit buiten – voor duurzame verwarming. Met dit systeem kan het huis in de zomer ook worden gekoeld.

Vloerverwarming

Er is vloerverwarming op de begane grond en de twee verdiepingen. Alle verblijfsruimten zijn apart aan te sturen qua temperatuur.

De mate van energiezuinigheid wordt uitgedrukt in de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Die is in dit project 0,2, wat de helft lager is dan het Bouwbesluit voorschrijft. Op de daken komen zonnepanelen die de EPC nog onder de 0,2 brengen. Desgewenst wordt het aantal panelen uitgebreid tot het aantal dat nodig is om het verbruik van de vaste installaties in huis over het hele jaar gezien te kunnen compenseren. Dan is sprake van een ’Zeer  Energiezuinige Nieuwbouwwoning’.

Vier van de ’tweekappers’ staan aan doorvaarbaar water.

De verkopende makelaar is Boekweit Olie makelaars.

 

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!