Ga naar hoofdinhoud

Feestelijke handeling project Meerlant

Feest en blije gezichten afgelopen vrijdag in Langedijk! Onder toeziend oog van alle toekomstige bewoners van project ‘Meerlant’ werd door de kopers van bouwnummer 7 de laatste vloerplaat gelegd van de eerste rij woningen. Wethouder Nils Langedijk van de Gemeente Dijk en Waard was aanwezig om deze feestelijkheid bij te wonen en om de kopers te feliciteren met hun nieuwe woning. De viering van de eerste feestelijke paal viel vorig jaar in het water vanwege de coronamaatregelen. Maar nu was dan eindelijk toch het feestelijk moment aangebroken! Niet alleen voor de kopers zeer gewenst, maar ook voor alle medeopdrachtgevers en betrokkenen die de afgelopen jaren hebben gewerkt aan dit schitterende project.
Meerlant
Meerlant is wonen in een door water omgeven paradijs. Als onderdeel van het plan Westerdel kent het woningen voor starters en gezinnen. De in totaal 26 schitterende woningen bestaan uit rijwoningen, twee-onder- één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Al deze woningen zijn gelegen aan het water.
M3 Architecten heeft de woningen aangepast op de omgeving en de naastgelegen bebouwing om een zo goed mogelijke inpassing in het plan Westerdel te krijgen. Het resultaat is dat er 26 woningen in 6 verschillende woning types zijn ontstaan. Unieke woningen, met een eigen uitstraling die nergens anders in Nederland te vinden zijn. De eigen woonwensen van de kopers zijn in persoonlijke gesprekken tot stand gekomen en bijna alle kopers hebben hun eigen woning uitgebreid en aangepast, zodat hun woning straks als een warme jas past.
Duurzaam
Meerlant is een zeer duurzaam project. Alle woningen worden voorzien van vloerverwarming, welke aangesloten is op de stadsverwarming die hierop de warmte weer genereert uit het verbranden van restafval. Tevens worden de woningen voorzien van zonnepanelen.
Na de feestelijke handeling was er nog een gezellig samenzijn van alle kopers en betrokkenen in de feesttent op de bouwplaats. Vooral voor de toekomstige bewoners was dit een fijne gelegenheid om, onder het genot van een hapje en drankje, even een praatje te maken met hun aanstaande buren.
Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor hun komst en kijken uit naar een voorspoedige verdere bouw!
De prognose is dat de oplevering van de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2023 zal plaatsvinden.
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!