Ga naar hoofdinhoud

WETHOUDER DIJKMAN START FEESTELIJKE BOUW PROJECT ‘DE PAUW’

Ooms - Wethouder Dijkman start feestelijke bouw project ‘De Pauw’

Woensdag 11 december was Ooms Bouw & Ontwikkeling aanwezig bij de feestelijke start van project ‘De Pauw’ in de Rijp, een mijlpaal dat zeker gevierd mocht worden. Ooms Bouw & Ontwikkeling zal hier, in opdracht van ‘De Realisatie’ 70 woningen gaan bouwen.

De feestelijkheid vond plaats in de statige Grote Kerk van De Rijp.

Wethouder Dijkman feliciteerde alle aanwezigen, waarna de kinderen van de toekomstige bewoners het officiële startsein gaven door drie gloednieuwe straatnaamborden te onthullen, te weten Schepenakker, Stakelandje en Zwartwal. Dit ging gepaard met een explosie aan gouden confetti slierten waarbij de kerk tot in de nok toe werd versierd, een indrukwekkend moment!

Het woningaanbod van De Pauw fase 3 is gevarieerd. Er worden 52 koopwoningen en 18 sociale huurwoningen gerealiseerd, met een gevarieerd aanbod woningtypes. In elk woningtype is de architectuur opvallend gedetailleerd waardoor het feilloos aansluit bij de karakteristieke stijl van het monumentale dorp. De Realisatie heeft samen met W3 architecten de oude architectuur in een hedendaags jasje gestoken. Bij alle woningen is de stijl van De Rijp herkenbaar. Van de kenmerkende oranje Oudhollandse pannendaken tot aan de gevels in hout, steen en stucwerk.

De nadruk ligt op de duurzaamheid van de woningen. Elke woning beschikt over een eigen bodemlus en warmtepomp, in combinatie met PV-panelen en een EPC van 0. Ooms Bouw & Ontwikkeling verwacht de eerste woningen maart 2021 te kunnen opleveren.

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!