Ga naar hoofdinhoud

Wethouder Van Langen knipt lint door bij fiets-voetgangersbrug in Bloesemgaerde

Ooms - Wethouder Van Langen knipt lint door bij fiets-voetgangersbrug in Bloesemgaerde

Ontwikkelingscombinatie USP-Ooms draagt de wijk over aan de gemeenschap

In 2009 werden de eerste palen geslagen van Bloesemgaerde. Dit nieuwbouwplan aan de noordwestzijde van Wognum, wordt gekenmerkt door het gevarieerde woningaanbod en de ruime opzet met veel groen. Precies tien jaar later rond de ontwikkelaar de bouw van Bloesemgaerde af. Het moment om de wijk symbolisch over te dragen aan de gemeenschap! Ter afsluiting van dit project knipte wethouder Andrea van Langen het lint door van de nieuwe fiets-voetgangersbrug die de wijk en de Kerkweg met elkaar verbindt.

De wijk Bloesemgaerde is zo ontworpen dat deze perfect aansluit bij de oude kern van Wognum. Geen hypermoderne nieuwbouwwijk, maar een wijk met sfeer en karakter welke onder meer wordt gekenmerkt door de brede lanen, water en diverse parken. In Bloesemgaerde is een zeer gevarieerd woningaanbod gerealiseerd, waarvan iedere woning de sfeer uitademt van de karakteristieke jaren dertig architectuur. De woonwijk bestaat in totaal uit 209 woningen. Ook is hier multifunctioneel centrum De Bloesem gerealiseerd, waar onderwijs, sport, cultuur en welzijn elkaar ontmoeten. Gebruikers zijn onder andere de RK Basisschool Hieronymus en de O.B.S de Speelwagen. De sporthal, de bibliotheek, het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal vormen ook belangrijke onderdelen van De Bloesem.

Onlangs werd de fiets-voetgangersbrug opgeleverd die Bloesemgaerde en de Kerkweg met elkaar verbindt. Deze brug is één van de verkeersmaatregelen om fietsers en voetgangers veilig, snel en gemakkelijk te laten oversteken en dient tevens als extra ontsluiting voor de hulpdiensten. Wethouder Van Langen van Ruimtelijke Ordening verklaarde de fiets-voetgangersbrug officieel voor geopend. Samen met Piet-Jan Ooms en Frank Nannings van USP-Ooms droeg zij de wijk op dit feestelijke moment symbolisch over aan de gemeenschap.

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!