Ga naar hoofdinhoud

Winnaar tender Parck de Beeck in Bergen

Wonen bij de beeck

Begin dit jaar heeft de gemeente Bergen een prijsvraag uitgeschreven voor de realisatie van 32 grondgebonden woningen binnen het plan Parck de Beeck in Bergen. Met trots kunnen wij melden dat Ooms Bouw & Ontwikkeling, in samenwerking met Nova Zembla Lofts, de prijsvraag heeft gewonnen. 

Wonen bij de Beeck

Het winnende plan ‘Wonen bij de Beeck’, ontworpen door NGA Architecten, is gebaseerd op duurzame en toekomstbestendige principes, en is aantrekkelijk voor starters, doorstromers en senioren. In de nieuwe wijk verrijzen 32 grondgebonden koopwoningen, bestaande uit rij- en hoekwoningen. Het verbinden van de woonruimte met de buitenruimte staat centraal in het ontwerp. De woningen zijn flexibel in te delen, waardoor ze naar wens kunnen worden aangepast met 1, 2 of 3 slaapkamers en/of werkplekken. De opzet van de woningen vraagt weinig (groen)onderhoud, wat betekent ontspannen wonen en optimaal genieten van het buitenleven.

Planning

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de projectwebsite van Wonen bij de Beeck in volle gang. Op de website zal meer informatie te vinden zijn over het plan, de woningen en de omgeving. Naar verwachting start de verkoop van de woningen in het eerste kwartaal van 2025. De prognose voor de start van de bouw is gepland in het tweede kwartaal van 2025.

Duurzaamheid en biodiversiteit

De bewoners staan centraal binnen het plan. Een goede balans tussen comfort, energie en milieu zorgt voor een fijn binnenklimaat. De woningen worden onder andere voorzien van een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Het groen en de natuur spelen een belangrijke rol binnen het plan. Om de biodiversiteit te verrijken worden natuurinclusieve voorzieningen toegepast. De toekomstige bebouwing wordt fraai ingepast in de groene en waterrijke omgeving.

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!