Ga naar hoofdinhoud

Sinds 2016 ben ik werkzaam als uitvoerder voor Ooms Bouw & Ontwikkeling.  Hiervoor heb ik 7 jaar gewerkt op het gebied van grootschalige renovatieprojecten.  Ik was er klaar voor om een nieuwe uitdaging aan te gaan en die heb ik zeker gevonden in de nieuwbouw.  Een geheel andere tak in de bouw waar ik elke dag weer nieuwe energie uit haal.

Wat het aantrekkelijk maakt is het ‘niet weten’ wat er op een dag naar me toe zal komen, ondanks een strakke planning. Die afwisseling maakt het werk bijzonder boeiend. Soms komen er dingen op me af die direct opgelost moeten worden. Dingen die je niet aan ziet komen, ondanks een goede voorbereiding.  Grote of kleine problemen die direct geëlimineerd dienen te worden zodat de voorgang bewaakt wordt. Als uitvoerder ben ik van begin tot eind van het project verantwoordelijk voor alles wat er op de bouwplaats gebeurt. Denk hierbij aan benodigd materieel, materialen, kosten, planning, veiligheid en de aansturing van timmermannen en onderaannemers. Alle werkzaamheden zó in elkaar puzzelen dat een ieder zijn werkzaamheden op een fijne en correcte manier kan doen geeft mij, maar ook de andere mensen op de bouw, voldoening en zorgt tevens voor een goede werksfeer.

‘Thuis in Vroonermeer’ is een aangename uitdaging, ook omdat het vanuit eigen ontwikkeling van Ooms Bouw & Ontwikkeling komt en niet van externe opdrachtgevers en opzichters. Dat is nieuw voor mij. Een uitgelezen kans om het bedrijf  nóg beter te leren kennen. Tevens is het heel interessant om te zien hoe er vanuit het ‘niets’ een complete woonwijk kan ontstaan. Het is het plan om in dit gebied in Alkmaar ca 700 woningen te bouwen. Wij, van Ooms Bouw & Ontwikkeling, zijn de 2e bouwer die de huizen op gaan leveren. Ik zie ons als één van de pioniers van dit plan. De infrastructuur is nu redelijk op orde, maar dat was in het begin zeker niet zo. Vanuit de drassige grond van een leeg weiland begint alles nu steeds meer te leven. Straten, woningen en hele nieuwe waterpartijen komen tevoorschijn. Het is fantastisch om hier deel van uit te maken!

Vroonermeer - Ooms Bouw & Ontwikkeling

Op een schitterende plek in de wijk Vroonermeer worden 18 woningen gerealiseerd. Tien tweekappers, zes midden- en twee hoekwoningen.

Uitvoerder Rob Eelsing - Ooms Bouw & Ontwikkeling

“Beginnen met niets en dan aan het einde van het werk achterom kijken, het complete  bouwwerk aanschouwen, wetende dat de bewoners hier nog lange tijd plezier van zullen hebben….  Dat maakt het mooi”

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!