Ga naar hoofdinhoud

Blauwe hart

Ooms - Blauwe hart
Ooms - Blauwe hart
Ooms - Blauwe hart
Ooms - Blauwe hart
Ooms - Blauwe hart
Ooms - Blauwe hart
Ooms - Blauwe hart
Ooms - Blauwe hartOoms - Blauwe hartOoms - Blauwe hart

Met de realisatie van de 7 waterwoningen in het Blauw Hart heeft Ooms Ontwikkeling primeur in Nederland. Nog niet eerder werd een projectmatig ontwikkeld drijvend wijkje gerealiseerd.
Wonen op Water is een concept van Ooms Ontwikkeling en een door Ooms Bouw & Ontwikkeling in licentie genomen, Canadese techniek voor drijvende funderingen, opgebouwd uit polystyreen blokken (EPS) in een omhulsel van gewapend beton. Hierdoor ontstaat een positief drijfvermogen en geen holle ruimte onder de waterlijn. Het fundament is uiterst solide en stabiel, onzinkbaaren brandvrij. Maar ook duurzaam, milieuvriendelijk, energiezuinig (optimale isolatie) én nagenoeg onderhoudsvrij.
Het plan bestond eerder uit 30 waterwoningen. In 2005 heeft Ooms Ontwikkeling echter een herontwikkeling toegepast, waaruit het huidige plan is voortgekomen: 21 grondgebonden bungalows en 7 waterwoningen. De grondslag hiervoor is de destijds heersende marktsituatie en de parkeerproblematiek (geen mogelijkheid dicht bij de woning te parkeren).
Voor de realisatie van dit plan is er land uitgegraven en water gecreëerd. Hierna ontstond een centrale dam waaraan alle woningen zijn gelegen. De 7 waterwoningen bestaan uit 2 typen met een GBO van 140 – 155m2. De woningen zijn voorzien van grote ramen, terrassen en balkons, zodanig dat optimaal van het water genoten kan worden. De woningen zijn opgebouwd op de eigen werf en verplaatst over het water naar de locatie.
Met de 21 bungalows gaf Ooms Ontwikkeling antwoord op de vraag vanuit de markt: gelijkvloers wonen zonder beperkingen en invulling van alle mogelijke woonwensen door het aanbieden van veel variatie in indeling en meerwerk. Levensloop bestendige woningen, met de mogelijkheid voor het creëren van zorgruimten. Elke woning heeft een eigen aanlegsteiger.

7 WaterWoningen vanaf  € 295.000 tot € 315.000,  21 bungalows vanaf € 318.000 tot € 358.000,
22 land- en  eilandwoningen € 320.000 tot € 420.000.

Projectnaam: Blauwe hart
Locatie: Leeuwarden

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!