Ga naar hoofdinhoud

Matissehof – Het Nieuwe Glas

Ooms - Matissehof - Het Nieuwe Glas
Ooms - Matissehof - Het Nieuwe Glas
Ooms - Matissehof - Het Nieuwe Glas
Ooms - Matissehof - Het Nieuwe Glas
Ooms - Matissehof - Het Nieuwe Glas
Ooms - Matissehof - Het Nieuwe GlasOoms - Matissehof - Het Nieuwe Glas

Matissehof – Het Niewe Glas is tot stand gekomen in samenwerking met partner Zeeman Vastgoed.
De voorbereidingen voor het gebied ‘Het Nieuwe Glas’ hebben veel inspanning gekost. De provincie, de gemeente en de ontwikkelaars zijn er in geslaagd om tezamen voor het glastuinbouwbedrijf Dekker Glascultures een vervangende vestigingsplaats te maken in Wervershoof. Hierdoor was het mogelijk om een zeer aantrekkelijk woongebied op de vrijkomende gronden te ontwikkelen. Het ‘oude glas’ werd vervangen door ‘ Het Nieuwe Glas’.

Het doel van de nieuwe wijk was de ontwikkeling van een kwalitatief hoogwaardige wijk met een lange levensduur.  De woonwijk is ontwikkeld op basis van een conceptuele gedachte. Daarbij diende de architectuur van de Amsterdamse School als uitgangspunt. Deze kenmerkt zich door een creatieve vormgeving. De woningen zijn voorzien van decoratieve uitbouwen in de vorm van nissen, erkers en torens. Verder zijn de gevels asymmetrisch en de daklijsten onregelmatig en vaak golvend. Zelfs de bakstenen zijn in allerlei kleuren en formaten gebruikt en op verschillende wijzen gemetseld.

Het gehanteerde totaalconcept is terug te vinden in de verkaveling, de woningen en de openbare ruimte (toegangsbruggen, gebouwtjes voor de nutsbedrijven etc.). Er zijn hoge kwaliteitsnormen gehanteerd om te zorgen voor een woonwijk met een lang en duurzaam toekomstperspectief.

Projectnaam: Matissehof – Het Nieuwe Glas
Locatie: Hoorn
Downloads:
Referentieblad
Projectboek

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!