Ga naar hoofdinhoud

Scharwoude, Pastorie

Gelegen op steenworp afstand van de Westfriese Omringdijk, het Markermeer en Hoorn realiseerde Ooms Ontwikkeling BV een unieke vrijstaande woning. Op Scharwoude 7 werd de voormalige pastorie, welke is aangemerkt als een waardevol beeldbepalend object, volledig gesloopt en opnieuw gebouwd.

Bij de nieuwbouw werd het pand ingericht als een vrijstaande woning, waarbij het karakterstieke gevelbeeld volledig werd teruggebracht. De woning  heeft dus het karakterstieke gevelbeeld behouden, maar voldoet daarbij wel volledig aan de eisen van de huidige tijd.

Archeologisch onderzoek Scharwoude 7

Na de sloop van de pastorie is er door enkele archeologen onderzoek verricht, waarbij een aantal interessante vondsten is gedaan. De oudste sporen dateren zelfs uit de 12e/13e eeuw! Een uitgebreide rapportage van alle bevindingen zal te zijner tijd verschijnen op de website van de dienst Archeologie West Friesland (www.archeologiewestfriesland.nl), maar een klein voorproefje kunnen we alvast tonen klik hier.

Uiteraard zijn wij trots dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan de kennis van het Scharwoude van vroeger.

Het architectonische ontwerp, dat vrijwel identiek is aan de oorspronkelijke pastorie, maar verder helemaal voldoet aan de eisen van de huidige tijd, past volledig in het straatbeeld zoals het ooit was. De archeologen van de verre toekomst zullen een zware taak krijgen bij de ouderdomsbepaling.

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!