Ga naar hoofdinhoud

Woonmarkt Texel

Woonmarkt

Medio dit jaar starten wij met de bouw van 129 woningen. Totaal bouwen wij 87 sociale huur- en 42 betaalbare koopwoningen in de vier dorpen Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en Cocksdorp. De woningen zijn bedoeld voor mensen die maatschappelijk en/of economisch verbonden zijn aan Texel.

Woonmarkt 

Op maandag 22 januari 2024, van 16.00-19.00 uur, organiseren wij een woonmarkt in het Gemeentehuis aan de Emmalaan 15 in Den Burg. Hier is alle informatie omtrent de woningen in de dorpen Den Hoorn en Oudeschild te vinden. Ooms Wonen zal namens Ooms Bouw & Ontwikkeling aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden en informatie toe te lichten.

5 Bouwkavels in Oudeschild

Gemeente Texel biedt tijdens de woonmarkt 5 bouwkavels in Oudeschild aan. Eén bouwkavel is voor een vrijstaande woning en 4 bouwkavels zijn voor een twee-onder-één-kapwoningen. Bij de stand van de gemeente is alle informatie te vinden over de procedure van het kopen van een bouwkavel en het bouwen van een eigen huis.

87 sociale huurwoningen in de vier dorpen

Stichting Woontij legt tijdens de woonmarkt alles uit over de mogelijkheden van het huren van een nieuwe sociale huurwoning in één van de vier dorpen. Tijdens de woonmarkt kun je nog niet reageren op een huurwoning. Dat volgt later in 2024. Uiteraard helpt Woontij je graag met alle informatie om jou hierop goed voor te bereiden.

Aanmelden voor de woonmarkt is niet nodig. Iedereen is van harte welkom!

Start inschrijven koopwoningen Oudeschild en Den Hoorn

De woningen in Oudeschild (14) en Den Hoorn (12) worden als eerste verkocht. De inschrijving voor deze koopwoningen is gestart en loopt nog tot 25 januari 2024, 12.00 uur. De verkoopprocedure is te vinden op de website van Texelse Dorpen. De loting vind plaats op donderdag 1 februari 2024.

De verkoop van de woningen in Oosterend en De Cocksdorp volgt later in 2024.

 

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!