Ga naar hoofdinhoud

De Hoop – Fase 1

Ooms - De Hoop
Ooms - De Hoop
Ooms - De Hoop
Ooms - De Hoop
Ooms - De Hoop
Ooms - De Hoop
Ooms - De Hoop
Ooms - De HoopOoms - De HoopOoms - De Hoop

Voor de ontwikkeling van een integraal totaalconcept ten behoeve van gebiedsontwikkeling in Wieringerwaard, is Ooms Ontwikkeling in 2004 een samenwerkingsverband aangegaan met Grontmij. De samenwerking heeft de naam Par 2 Ontwikkeling gekregen.
Het totaalconcept behelst uitbreiding van het dorp met nieuwbouw, ontwerp en aanleg van infrastructuur. Hiervoor dienen verenigingen, sportvelden en sportaccommodaties een andere plek te krijgen in het dorp, waardoor de woningbouw zal kunnen groeien.
De woningbouw in fase 1 en 2 bestaat uit tussenwoningen, hoekwoningen en twee-onder-éénkapwoningen in jaren dertig stijl. Deze kenmerkt zich o.a. door een robuuste uitstraling en royale overstekken. Het uitbreidingsplan heeft de naam De Hoop gekregen, met een knipoog naar de karakteristieke molen in het dorp met dezelfde naam.
Met deze ontwikkeling hopen de gemeente en Par 2 de leefbaarheid in het dorp een nieuwe impuls te geven waardoor Wieringerwaard weer een aantrekkelijk dorp wordt om te wonen. Middenstad en verenigingsleven zullen opbloeien.

Projectnaam: De Hoop – Fase 1
Locatie: Wieringerwaard

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!