Ga naar hoofdinhoud

111 jaar bestaan

111 jaar Ooms Bouw & Ontwikkeling
De geschiedenis van Ooms Bouw & Ontwikkeling begint op 30 maart 1913, wanneer Jan Ooms Pzn een metselbedrijf start in Avenhorn. Het eerste project is het eigen woonhuis in Grosthuizen, welke nog steeds in eigendom is. Zou hij ooit hebben kunnen bedenken dat 111 jaar later het bedrijf nog steeds draait?

Familiebedrijf in hart en nieren.

In de jaren 20 van de vorige eeuw werd de overstap naar wegenbouw gemaakt. Jan Dirk nam in 1963 het stokje over van zijn vader, Piet Ooms, samen met zijn Oom. In de jaren 80 is ook de projectontwikkeling in de woningbouw en utiliteitsbouw opgepakt en is er zelfs internationaal geopereerd. Er zijn toen ook vele innovatieve producten uit de firma Ooms voortgekomen, zoals houtskeletbouw volgens Deense receptuur, de speciale bitumen Sealoflex waar onder andere de 5de baan van Schiphol mee is geasfalteerd, waterwoning en het Road Energy System. In 2010 nam Piet-Jan Ooms het stokje over van zijn vader. Een roerige tijd waarin lastige beslissingen genomen moesten worden. Voor de wegenbouw kwam Ooms tussen servet en tafellaken. In 2012 werden de infraondernemingen verkocht aan Strukton Civiel en is het bedrijf weer enigszins terug bij haar “roots” uit 1913.

Groot feest

111 Jaar is geen standaard jubileumjaar waar normaliter bij wordt stilgestaan, maar voor ons is dit jaar wel speciaal. Volgende maand gaan wij ons jubileum namelijk groots vieren op 20 april. 
Uiteraard hebben wij deze bijzondere mijlpaal nooit alleen kunnen bereiken en daarom willen wij graag alle onderaannemers, opdrachtgevers, kopers, zakenrelaties, collega’s, familie, vrienden en iedereen die betrokken is, of is geweest, bedanken. Wij zijn trots op alle mooie projecten, samenwerkingen en resultaten en kijken met een frisse blik naar de toekomst.
 
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!