Ga naar hoofdinhoud

Feestpaal Hoofddorp

Feest in Hoofddorp! De bouw van de nieuwe school is van start gegaan. Dit heugelijke moment werd op maandag 18 september gevierd op de bouwplaats in Hoofddorp-Zuid. Rond 15:45 uur stonden drie leerlingen letterlijk met hun voeten aan het begin van hun nieuwe school. Zij mochten de laatste paal van die dag in de grond slaan. De school wordt tenslotte voor hen gebouwd, daarom is het niet meer dan passend dat zij deze feestelijke handeling mogen uitvoeren. Om de beurt mochten zij de heistellage in totdat de paal netjes op zijn plek zat in de grond.

Na deze, toch wel spannende, taak was er ruimte voor iedereen om een foto te maken. Het heiwerk is voor velen toch het moment dat de bouw zichtbaar begint te worden. Na het slaan van de paal en het fotomoment werd er nog kort gesproken door wethouder Marjolein Steffens-van de Water, Roelof Wind directeur van Wind Design en Build en schooldirecteuren Eric van de Reep en Ronald Smink.

Ter afsluiting werd iedereen in de tent uitgenodigd om te proosten op een voorspoedige bouw.

 

Project

In opdracht van Dunamare onderwijs ontwerpt en realiseert Wind Design & Build een nieuw schoolgebouw in Hoofddorp-Zuid. Wij, Ooms Bouw & Ontwikkeling, zijn als aannemer aangesteld voor de bouw van de nieuwe school. Vanaf de ontwerpfase zijn wij betrokken bij dit project en zijn nu van start gegaan met de uitvoering. Een mooi project waar wij trots op zijn!

Het schoolgebouw wordt het nieuwe onderkomen voor middelbare scholen met praktijkonderwijs, VMBO Basis, Kader, GTL en Mavo/Havo onderwijs. Het schoolgebouw krijgt een prominente plek in het centrumgebied van Lincolnpark. In het gebouw van circa 9.000 m2 hebben de onderwijsrichtingen hun eigen plaats, maar zullen ze ook faciliteiten delen. De school wordt een aantrekkelijk en uitnodigend gebouw. Bovendien is het volledig duurzaam opgezet met veel aandacht voor gezondheid en biodiversiteit.

 

Drone beeld: Wind Design & Build

 

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!