Ga naar hoofdinhoud

Circulaire sloop op terrein Scharwoude 15

Sloop Scharwoude 15

Slopen is het nieuwe oogsten.

De eerste actie na het ondertekenen van de Circulaire Deal Secundaire Bouwmaterialen is gezet. Voor het project Wonen aan de Hulk is de sloop op ons terrein, Scharwoude 15, van start gegaan.

De sloop gebeurt op een duurzame, circulaire wijze. Het gebouw wordt netjes uit elkaar gehaald en vervolgens worden de materialen zorgvuldig gescheiden. De materialen en grondstoffen kunnen op deze manier nog goed worden hergebruikt. Op het terrein staan daarom ook meer containers dan je vaak bij een sloop ziet.


Circulair bouwen

Circulair bouwen is bouwen zonder afval. Dit betekent dat er wordt gebouwd met gebruikte of duurzame materialen die bij de sloop weer kunnen worden herge­bruikt. Producten en materialen eindigen dan niet meer op de afvalberg of in de verbrandingsoven, maar blijven in gebruik of worden verwerkt tot ‘vers’ materiaal. Van sloophout kunnen bijvoor­beeld prima platen worden gemaakt.

De voordelen van dit eeuwige leven van materialen zijn groot. Zo worden veel minder grondstoffen verbruikt. En door materialen te recyclen in plaats van weg te gooien hoeven geen nieuwe te worden gemaakt. Daardoor nemen het energieverbruik en de schadelijke uitstoot in de lucht, water en bodem af en kan de natuur herstellen.

(Provincie Noord-Holland)

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!