Ga naar hoofdinhoud

Innovatief heien bij project Allure aan de Amstel

Er wordt hard gewerkt bij ons project ‘Allure aan de Amstel’ te Uithoorn, waar we 45 appartementen en 37 woningen realiseren in opdracht van ZeemanVastgoed.

Bij de appartementen is de 2e keldervloer gestort en wordt bij de eerste appartementen de  betonwand gestort. Ook  zijn de kalkzandsteen muren opgetrokken en is er maar liefst 5000 kg aan zware stalen ondersteuning aangebracht.

Bij de woningen wordt momenteel gewerkt met twee heistellingen. De heipalen worden erin geboord in plaats van geslagen. Deze innovatieve manier van heien levert heel wat op: niet alleen is er nagenoeg geen geluidshinder maar ook is het belangrijk, vooral bij binnenstedelijk bouwen, dat het nauwelijks trillingen oplevert.  De huizen rondom het nieuwe project staan daar al heel wat jaartjes, zo’n  50 tot 150 jaar, met  funderingen die niet zo sterk zijn als een nieuwbouwwoning. Perfect dus dat we op deze manier kunnen heien! De heipalen zijn hol en worden –  opgevuld met een boorstang – de grond in geboord, na plaatsing wordt de heipaal met beton gevuld. 23 van de 37 woningen zijn reeds gereed.

 

 

#bouwweetjes #innovatief #vernieuwend #uithoorn #allureaandeamstel #zeemanVastgoed #tbezaArchitecten #oomsbouwtdoor #oomsbouw #oomswonen #oomsbouwenontwikelling #nieuwbouw

Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!
Ooms Bouw & Ontwikkeling bestaat 111 jaar!